Culturele diversiteit, dialoog en ontwikkeling - 28/05/19

Toen we een aantal weken geleden een datum wilden prikken om het kaartspel van de Sprookjesmobiel te lanceren, was de internationale dag van de culturele diversiteit, dialoog en ontwikkeling op 21 mei de uitgelezen dag daarvoor. Dit in de prachtige zaal van boekenhuis Theoria.

Na rondvraag bij diverse organisaties, waarvan wij weet hadden, die net als ons rond deze thema’s werken, vonden we al snel vele partners in dit verhaal. Of hoe een fijne samenwerking en verbinding ontzettend snel kan ontstaan...

Uiteindelijk werd het vandaag, 28 mei. Een week te laat? Misschien wel, misschien ook niet... We blikken in ieder geval meer dan tevreden terug op een boeiende en hoopgevende avond. 

Een lezing van prof Orhan Agirdag, die het belang en de waarde van meertaligheid duidde vanuit een krachtig wetenschappelijk kader. 

De ruige, sympathieke, pijnlijke maar vooral moedige getuigenissen van hun moeilijke tocht naar België van Abdulazez Dukhan en leerling Ahmad Yaar aan de zijde van Wim Opbrouck.

De voorstelling van ons kaartspel en correspondentieproject, een schitterende samenwerking tussen de leerlingen van verschillende campussen van de secundaire school Athena Kortrijk. 

Het verhaal achter de campagne vluchtwijzers van Sien Demuynck vanuit Letterzetter Stad Kortrijk.

We blijven geloven in de kracht van ontmoeting, verbinding, dialoog en oprecht respect voor elkaar en elkaars cultuur. Of om het met de woorden van Abdulazez te zeggen: ‘Neem een kwartiertje per week de tijd om aan een deur te kloppen en te zeggen welkom en in gesprek te gaan met elkaar.’

Vandaag, nog meer dan ooit, blijven we ons met het project Sprookjesmobiel engageren om kleine en grote ontmoetingen te creëren, verbinding te maken, bruggen te bouwen en vooral de dialoog aan te gaan.

Van bij de start... want #vroegbegonnenishalfgewonnen!

Hartelijk dank voor jullie aanwezigheid!