Inspiratiedag Kinderopvang ICC Gent - 30/04/19

Op 30 april namen we deel aan de Inspiratiedag Kinderopvang in ICC Gent, een organisatie van Steunpunt Kinderopvang VVSG.

Het VVSG-Steunpunt Kinderopvang verwelkomde op de Inspiratiedag Kinderopvang iedereen met interesse in de kinderopvang in Vlaanderen: verantwoordelijken van kinderopvangvoorzieningen, leden managementteam en (beleids-)medewerkers van een lokaal bestuur bezig met kinderopvang, diensthoofden en stafmedewerkers welzijn- en gezinsbeleid, verantwoordelijken Huis van het Kind, directeurs gemeentelijke basisscholen, verantwoordelijken sociale diensten, schepenen en OCMW-voorzitters bevoegd voor kinderopvang, lokale mandatarissen, toeleiders naar kinderopvang, medewerkers van ondersteuningsorganisaties en koepels, studenten geïnteresseerd in kinderopvang en ook kinderbegeleiders.

De Sprookjesmobiel kreeg een mooie plaats op de praktijkenmarkt waar de leerlingen van 7 Kinderzorg een presentatie gaven over het proces van het project. Op deze manier kwamen ze rechtstreeks in contact met het werkveld en konden ze hun netwerk verruimen.

Hieronder kan u het verslag van de leerlingen lezen.

“Voor ons vertrek naar de beurs, hebben we online workshops gekozen om tijdens de dag te volgen. We hebben gekozen voor kindermishandeling en de workshop “in de kijker”.

In de voormiddag kwamen we toe in ICC Gent, waar we meteen verwelkomd werden met een ontbijt en drankje. Na het ontbijt hebben we alles klaargezet in de Sprookjesmobiel en gaven uitleg als mensen interesse hadden in het project.

Om 9u30 was het tijd voor onze eerste workshop “in de kijker”. Er werd uitleg gegeven over een observatie instrument voor buitenschoolse opvang, iets wat we mee kunnen nemen vanuit onze opleiding. Daarna liepen we een halfuurtje rond op de beurs en kregen we telkens veel uitleg bij de verschillende standjes, gevolgd door de tweede workshop over tieners. In de middag kregen we opnieuw verschillende broodjes aangeboden om daarna onze eigen workshop voor te stellen aan de ingeschreven personen. De workshop was volledig volzet, we gaven voornamelijk duiding over het proces van de Sprookjesmobiel van de afgelopen 2 schooljaren. Ook met welke partners we samen gewerkt hebben om op een creatieve manier onze verhalen te kunnen brengen.

Na onze uitleg hebben we 2 vertelvormen gedemonstreerd aan de aanwezige mensen. Ze vonden het heel interessant. Daarna konden we de uitreiking van de gouden kinderschoen bijwonen. Als afsluiter kregen we een dessert en aperitief aangeboden.

Het was een heel toffe en leerrijke ervaring. We zijn heel dankbaar dat we mochten deelnemen en proficiat aan de organisatie!” - Jamaï, Dounia en Nassima - leerlingen 7 Kinderzorg.