Feedback Lotte Stek

Feedback van ontwerpster Lotte Stek :

"Ik heb twee dagen gewerkt met de vijf geweldige meiden van het zevende jaar Kinderzorg. We hebben poppen gemaakt voor het verhaal het toverspul van Loubna. Een maand geleden hebben ze een workshop poppen spelen gevolgd van Sven van Ultima Thule. Ze waren enthousiast over het poppenspel. Het is fascinerend hoe een papieren pop tot leven kan komen. 

We zijn begonnen met het maken van de hoofden die we ‘boetseerden’ uit krantenpapier en tape. Ik zag veel gefronste wenkbrauwen en grote ogen. Het is even zoeken totdat je vingers vormen kunnen kneden uit krantenpapier en tape. Maar langzaam werden de vormen en karakters in poppenhoofden zichtbaar. De hoofden hebben we beplakt met bruin kaftpapier en de lijfjes maakten we uit schuimrubber. 

De tweede dag hebben we ons ‘naaiatelier’ geïnstalleerd. Loubna had de kleinste maat kinderkleertjes verzameld voor de poppen, maar zelfs die waren veel te groot voor het kleine formaat pop voor de caravan. Uit de stofjes van kleertjes hebben de meiden patronen geknipt en nieuwe kostuumpjes genaaid. 

Kimberly zei me niet te geloven dat ze de pop écht zelf had gemaakt. Het eindresultaat mag er zijn. Ze mogen trots zijn op zichzelf."