Feedback Astrid Verplancke

Astrid Verplancke

Het was zalig om een weekje samen te werken met de vijf meisjes uit het zevende jaar kinderzorg. Hun enthousiasme, inzet en drijfveer werkt aanstekelijk! Het verhaal over Justyna en haar elf zussen staken zij in een Pools jasje en samen brachten wij de tekst tot leven in het schimmenspel.

Vanuit het verhaal creëerden wij een storyboard. Dit was onze leidraad om de verschillende scènes aan elkaar te koppelen en een verhaal in beeld te kunnen brengen. Personages uitwerken, decors kiezen, effecten toevoegen, werken met kleurvlakken en lichteffecten, ... Er zijn tal van mogelijkheden om het schimmenspel boeiend te maken, telkens opnieuw zochten we naar de beeldende vorm die het verhaal het beste kon ondersteunen. Iedereen kreeg zijn vaste taken en daarna konden wij beginnen repeteren.

Het is een magisch moment wanneer je ziet dat alles tot leven begint te komen. Ook de verwerking van de Poolse taal geeft het verhaal een heel groot cachet. De vreemde klanken en woorden prikkelen je en laten je als toeschouwen over de taalbarrières springen om zo meegezogen te worden in Justyna’s verhaal.