Verslag leerlingen eerste deel werkweek

Maandag 19/02/18 

"Deze voormiddag kregen we uitleg over hoe we moeten starten om een schimmenspel te maken. We maakten verschillende decors aan de hand van het verhaal. We legden daarna alle tekeningen samen en om dan verhaal te vormen. Pas daarna konden we beginnen met tekenen. 
Ik vond dat het zeer leerrijk was we hebben zeer veel bijgeleerd en als er iets was konden we het altijd vragen. We leerden onze verborgen talenten kennen en iedereen was zeer enthousiast. 
In de namiddag werden we in 2 groepen opgesplitst; de ene groep stelde een lied samen en de andere groep deed verder met het schimmenspel. We begonnen ook al met de kleine activiteiten voor te bereiden bijv. geheime taal en letters google word. Ik vind echt dat we al veel vooruitgang geboekt hebben voor een eerste werkdag. 
Hasna en loubna werkten samen met Steven, Rebecca (een oud-leerlinge van de school) en meneer Desimpelaere om het lied te maken. Ook zij vonden het een superdag."

- Kimberly Dumon

Dinsdag 20/02/18

"Vandaag kregen we een workshop van Astrid. In de voormiddag zijn we aan de slag gegaan met sjablonen voor het schimmenspel van Justyna. Sommige waren met veel details andere minder. Voor we begonnen hadden we eerst de scènes ingedeeld. Vandaag maakten we de vaste scènes. We hebben de figuren uitgeknipt en de details uitgesneden met een breekmes. Vervolgens hebben we de figuren gelamineerd en op een stok geplaatst. We zagen meteen een mooi resultaat. Ik vond dit wel leuk om te doen omdat we zo een stapje dichter kwamen bij het resultaat van het schimmenspel. 
In de namiddag hebben we het schimmenspel geoefend. Ik mocht samen met Justyna en later met Hasna het schimmenspel spelen. Dit was moeilijker dan ik dacht omdat we de figuren eerst niet zo snel na elkaar konden nemen. In het begin bewoog ik ook te vlug met de figuren maar naar het einde toe ging dit beter. We wisten meteen wat er allemaal moest aangepast worden. Voor sommige stukken kon ik mijn eigen hand gebruiken als de hand van de koning. We moeten nog veel oefenen maar ik geloof wel dat het zal lukken …"

- Isis Ghyselinck

Woensdag 21/02/2018 

"Vandaag hebben we verder gewerkt aan ons schimmenspel. Astrid hielp hierbij. We hebben ook ons schimmenspel weer geoefend en heel veel tips gekregen van Astrid. Veel zaken moesten veranderd worden bijv. het decor van het schimmenspel moest versterkt worden, de koning werd vergroot … 
We gaan ook een groot bord maken voor de ingang met de woorden ‘welkom’ en ‘hallo’ in verschillende talen. Daarvoor mochten we rondgaan op school en vragen aan verschillende leerlingen die een andere taal spreken om dat op te schrijven. Daarna namen we ook hun stem op zodat we daar een video van kunnen maken. Het was heel leuk om te doen. We hebben gezien dat onze school veel diversiteit kent en dat samenleven maakt het alleen maar boeiender."

- Hasna El Machaoud