Een wild idee... (schooljaar 2016-2017)

We beginnen bij het begin … 
Een wild idee … 

Schooljaar 2016_2017 

De meiden van 7 Kinderzorg ontwikkelden in het kader van hun eindwerk een vertelkoffer. We kregen daarbij financiële en logistieke ondersteuning van huis van het Kind Kortrijk. 

De bedoeling was om met die vertelkoffer, tijdens een huiskamersessie, aan de slag te gaan bij gastgezinnen in de regio. Helaas werden er geen gastgezinnen gevonden… We vonden al gauw een alternatief en zo zijn de kindbegeleidsters met hun vertelkoffer naar buurtcentrum De Zonnewijzer en Freinetschool De Baai getrokken. 

De interactieve manier van vertellen werd door de kinderen enthousiast onthaald. 

Vandaar de keuze om hierop verder te bouwen, in de eindopdracht van kinderzorg het volgende schooljaar. 

Wat ons opviel, was dat er heel wat tijd ‘verloren’ ging aan het inrichten van de vertelkamer. De vertelsessie zelf duurde een 2-tal uurtjes, maar voordat de meiden konden starten, waren ze algauw een voormiddag zoet met het knus, gezellig en uitnodigend inrichten van de vertelkamer. 

Zo groeide bij mij het idee om te werken met een mobiele vertelkamer. Hoe fijn zou het niet zijn om ergens te kunnen toekomen met een caravan en onmiddellijk aan de slag te kunnen gaan met de kinderen? Op die manier zouden we ook veel meer kinderen kunnen bereiken! Ik zag ons in gedachten al rondtrekken van kinderdagverblijf tot kleuterklas tot … 

En zo werd de ‘Sprookjesmobiel’ geboren. 

Het enthousiasme groeide nog meer toen de directie toestemming gaf om dit idee verder uit te werken. Net op dat moment verscheen er ook een projectoproep van Huis van het kind Kortrijk. De jury zou een aantal projecten financieren met een subsidie van €1500.
Op de laatste schooldag van vorig jaar, 30 juni 2017, kregen we bericht dat ons project ‘Sprookjesmobiel’ goedgekeurd werd. Met dit financieel duwtje in de rug konden we ons wild idee verder concretiseren en de bal ging aan het rollen …